…er en superslager når
barna kommer fra skolen…
…jeg koker riskornene i
meierismør og sper med melk…
…tilsetter også vaniljesukker,
kanel, kardemomme, salt og kokos…
…når grøten er ferdig kokt
rører jeg inn et egg før servering…
…så topper vi med smørøye,
rosiner, mandler og kanel…
…vi har aldri brukt sukker på grøten,
synes egentlig bare det er en uvane…
…men den sklir altså ned på
høykant sånn uansett 🙂
(MObilblogg)
Hvorfor har du i egg?
Godt spørsmål!
Lærte det en gang,
så prøvde jeg det.
Kanskje den setter seg litt mer
også får den så fin farge!
Hilsen HC
Det var en litt ny måte å koke og servere risgrøt på, men høres kjempegodt ut!
Pludrehanneklem
Må prøves 🙂
Lykke til xxx
Den varianten skal prøves
Tommel opp 😉
Hei Dentinista,
er egentlig ikke grøtfan, men denne ble god! Jeg brukte forøvrig kokosmelk, siden jeg ikke tåler melk. Hva med å utgi en kokebok for barnefamilier? Blir alltid inspirert av bloggen din og oppskriftene & til å ha en harmonisk hverdag. Så å ha en bok på kjøkkenet ville være utmerket.
Ha en fin torsdag.
Hilsen Stella
Hei Stella,
så hyggelig og tusen takk,
nå ble jeg kjempeglad 😀
I mangel på kokebok er jeg
glad for at du finner inspirasjon
i bloggen!!
Kokosmelk skal jeg prøve
neste gang!!
Good helg,
HCklem xxx
Hei
Hei..lurer på hvor mye du sånn ca har oppi av smør, kanel, kardemomme, salt og kokos? Mvh Linn
Hei Linn,
godt spørsmål!!
Jeg slumper på alt, ca 50 g smør,
og rismengde slik at det godt dekker bunn i gryta. Hvilket sef vil
variere ift grytestørrelse.
Minst en spiseskje av kanel og kardemomme. Kokos kanskje 3…
Liker ikke å bruke salt, men grøt må
visst ha salt, viser det seg, så sånn
ca en liten teskje…
Hjalp det noe, mon tro??
Hilsen HC 🙂
Tusen takk for raskt svar
Anytime xxx
Skal prøve i morgen når vi skal ha grøt
Lykke til 🙂
Hei,
takk for hyggelig svar Dentinista. Noen lurer på hvorfor du har i egg, jeg synes det var en god ide for egget gir oss jo proteiner og litt mer metthetsføleslse enn det grøt til vanlig gir. Alternativt kan man ha i proteinpulver.
Hilsen Stella
Godt poeng, Stella!
Kjøp ekte kanel hos en helsekostbutikk, du kjenner garantert stor forskjell. det er egentlig ikke kanel det som er på glassene fra Hindu osv.
Hei Hege
Det skal jeg prøve,
tusen takk for tips 🙂
Hulsen HC